S -Mamma till Felicia & Alice

Svar på fråga:

Publicerad 2014-08-05 14:26:07 i Livet,

Hej jag har en liten fråga med tanke på att du var ganska ung när du fick barn.. Möttes du av några negativa reaktioner från omgivningen? Hur hanterade du isf det och hur kändes det? Kram
 
Svar: Hej. Jag möttes av många reaktioner när vi gick ut med att vi väntade barn. Mest fick vi positiva reaktioner, de negativa la jag inte ens märke till för jag var så inne i graviditeten redan när vi väl gick ut med den. Åldern var aldrig en faktor som jag fick reaktioner på vad jag kan komma på :) Vi gick ju ut i vecka 13 så jag hade redan hunnit vänja mig vid att vi skulle få en bebis. Jag tänkte inte så mycket på vad andra skulle säga helt ärligt talat. Vi har liksom ett stabilt förhållande, bra ekonomi, jobb, hus och ja, alla förutsättningar som man "borde" ha. Jag har en ung mamma, hon fick mig precis när hon fyllt 20, så tror inte så många tänkte på att jag "bara" var/är 21/22 :)
 
Det som sårade mig mest av allt (& fortfarande retar gallfeber på mig) är dock att några i min närmsta närhet var så himla avundsjuka att de inte kunde vara glada för vår skull. Folk slutade bry sig och kunde verkligen inte glädjas åt att vi skulle få barn för att vi "hann före" dom. Vilket fortfarande sårar. & det sårar mig ännu mer att jag SKA vara så glad för deras skull när det går bra för dem eller när de gör något. Gottar mig dock i att jag hunnit göra allt de går igenom redan, ser det som att de gör saker jag redan gjort. "Jag ska OCKSÅ ha en bebis", Vi vill "också" köpa hus, och så vidare. Jag har dock väldigt svårt att vara glad för någon som inte var det för mig. Att gilla bilder på facebook eller instagram är inte direkt att bry sig.
 
Jag kände mig väldigt ensam under min graviditet dock. Just för att många nära var så avundsjuka att de inte ville/kunde vara glada för mig eller finnas där när jag behövde. Det känns tråkigt, för det har liksom förstört min lust att finnas där för dem. Har inte lust att lägga tid eller energi på människor som inte gjorde det för mig.. Vilket jag inte längre gör direkt. Orkar inte ens låtsas att jag är intresserad. Det är väl roligt för dem att de tar sig frammåt i livet, men mig rör det inte i ryggen. Allt de ska göra, har jag redan gjort ;) Eller ja, nästan i alla fall! haha ;)
 
Hoppas det var svar på din fråga :)

Kommentarer

Postat av: becca

Publicerad 2014-08-05 19:00:37

💜💛💚

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra Eriksson

- Mamma till Felicia född 20140116 & Alice född 20151111

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela